lauantai 12. maaliskuuta 2011

Omat häät 10 vuotta sitten.

Uskomatonta, mutta omista häistämme on jo kymmenen vuotta! Tärkeä päivä oli tarkalleen 24.3.2001.

Opiskelijabudjetilla vuokrasimme puvut, sisko laittoi hiukseni, tein itse huntuni, kimppuni ja takkini. Opiskelin vasta vaatetusta enkä uskaltanut tehdä itse pukuani. Se onkin vähän harmittanut jälkeenpäin.

Hassua ajatella, että silloin vain muutamalla vieraalla oli digikamera, muut kuvasivat filmille. Euroon siirtymisestäkin oli vasta niin vähän aikaa, että muistan hinnat vain markkoina. Näitä miettiessä olo tuntuu aika vanhalta...


Meidät vihittiin Pirkkalan kirkossa, jossa vieraita oli noin 80. Päivä oli keväisen aurinkoinen ja pakkasta oli -2'C.
Kirkolta lähdimme hevoskyydillä. Reki kuljetti meidät tosin vain vähän matkan päähän parkkipaikalle, josta jatkoimme autolla juhlapaikalle.Hääyön vietimme -20 asteen pakkasessa teltassa. Hyvin varustautuneina ei tullut edes kylmä. :) Aamupalaksi keitimme nuotiolla kahvia ja paistoimme makkaraa. Tosin metsästä lähdettyämme jatkoimme shampanjalla ja hääkakulla.


Olin suunnitellut häitä jo muutaman vuoden vaikka hääpäivästä ei oltu varsinaisesti puhuttu. Kun päivä sitten päätettiin, aikaa olikin vain kolme kuukautta, sillä emme halunneet odottaa seuraavaan talveen. Kaikki häihin liittyvä suunnittelu ja puuhailu on jaksanut kiinnostaa siitä asti. Puvut, kampaukset, kattaukset... kaikki vain on niin ihanaa. En kyllästy häihin ikinä! 


Sain 10-vuotishääpäivälahjani vähän etukäteen, kun sopiva sormus löytyi yllättävän helposti. Uusin sormus on siis tuo valkokultainen rivisormus keskellä. Vihkisormuksen 11 timantin rinnalle tuli 9 lisää. Mies sanoi, että saa riittää seuraavaksi 20 vuodeksi. ;)10 kommenttia:

 1. Onnea teille upean pitkään kestäneen liiton johdosta näin vähän jälkikäteen :) Hyvä ettet ole tehnyt itse aikoinaan pukuasi, sillä se kuulemma tuottaa huonoa onnea. Ompelijan ei siis koskaan pitäisi ommella itselleen hääpukua, jotta välttyisi huonolta onnelta avioliitossa. Näin minulle kerrottiin muutama vuosi sitten.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Elina! <3

  Olen kuullut samaa puvun tekemisestä, mutta en ole ihan niin taikauskoinen... :) Tai ehkä siksi liitto on kestänytkin, kun en sitä pukua tehnyt. ;)

  VastaaPoista
 3. Jos äitisi oli tehnyt oman pukunsa, ja liitto on kestänyt jo pienen ikuisuuden, niin tämä "väittämä" on varmaan kumottu. Pääasia on varmasti se, että teillä kummallakin oli erittäin kauniit puvut.

  VastaaPoista
 4. Ai niin. :) Täytyypä kysyä oliko mummukin tehnyt oman pukunsa silloin 58 vuotta sitten. ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana tunnelma kuvissa! Ja vau nuo sormukset! Sopii tosi hyvin yhteen! Voi vitsit nyt mulle tuli tuplavaikeus valintaan :DD

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia :) <3 Ite unelmoin häistä :)

  VastaaPoista
 7. Ihania, ajattomia kuvia! Ja onnea pitkän liiton kestämisestä! Tuli mieleen, että ainoastaan markkahinnat saattavat muistua senkin takia, että euroihin siirryttiin vasta 2002 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!

   Eikä, ei ole siis vanhaksi tulemista. Näin se muisti heittää. :D

   Poista

Kiitokset kommentistasi! <3