keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kurkistuskuvissa yksiolkaiminen pitsipuku harsohelmalla.

Nyt vuorossa on yksiolkaimisen puvun kurkistuksia viime viikolta.


Puvun suunnittelu oli helppoa, sillä morsiamella oli hyvin selkeä visio puvustaan. Etukäteen sain sähköpostiini kuvia ja listaa yksityiskohdista. Loput päätökset tehtiin oikeastaan ensimmäisessä tapaamisessa lokakuussa.

Asiakas piti erään inspiraatiokuvansa kankaasta kovasti. Löysin ihan samaa pitsiä kolmestakin eri paikasta, mutta vain yhdestä sitä pystyi tilaamaan sopivan määrän. Pitsi saapui New Yorkista jo hyvissä ajoin odottamaan puvun valmistusta. Siniseen vyöhön löytyi heti oikea satiini, mutta ennen ompelua aloin epäillä kankaan soveltuvuutta tarkoitukseen. Tilasin pehmeämpiä satiininäytteitä ja niistä valikoitui kauniisti laskeutuva kangas vyönauhan materiaaliksi. Puvun helmaharsokin löytyi jo ensimmäisellä tapaamisella ja sen alle päätettiin laittaa pehmeää morsiustylliä tuomaan runsautta valuvaan harsoon.

Pukua päästiin sovittamaan ensimmäisen kerran huhtikuussa. Sovituksen perusteella laskin vähän satiinipuvun pääntietä, tein kapean navyn sävyisen vyön ja muokkasin pitsihelmaan epätasaisen reunan. Muut korjaukset päätettiin jättää lähemmäksi hääpäivää ja lopulta ajaksi valikoitui hääviikon tiistai.

Onneksi kaikki sujui hienosti ja puku saatiin päivän päätteeksi valmiina matkaan. Sain jo yhden ennakkokuvan lauantaisista häistä ja morsian näytti aivan upealta!


Mutta nyt siis vasta kurkistuskuvat. :)