torstai 4. syyskuuta 2014

Pitkähihaisen ja pitsiselkäisen puvun kurkistuksia.

Tänään oli erään syysmorsiamen puvun ensimmäinen sovitus ja nouto.


Tapasimme morsiamen kanssa keväällä ja suunnittelimme pukuun pitsisen selkäosan ja pitkät hihat. Luonnos oli hyvinkin selkeä yläosasta, mutta helma jäi vielä vähän auki. Sirolle morsiamelle haluttiin kevyt helma, mutta ei kuitenkaan aivan tavallinen suora harsohelma. Sain morsiamelta muutamia inspiraatiokuvia, joiden perusteella sain päättää helman lopullisen muodon. Päädyin muutaman kokeilun jälkeen kevyesti kerrostettuun harsohelmaan.

Pieniä jännityshetkiä koettiin, kun Englannista tilattu harsokangas ei ollut vielä toissapäivänä tullut. Soitin kuljetusfirmaan ja sanoivat paketin olevan minulla keskiviikkona klo 9-17. Ovikello soi klo 13.30 ja pääsin jatkaamaan pukua. Tänään aamulla puku oli vielä kahdessa osassa, mutta morsiamen saavuttua kaikki oli jo kunnossa.

Ensimmäisessä sovituksessa kaikki tuntui olevan jo niin kohdallaan, että kyyneleet kohosivat meidän molempien silmiin. Ihana, ihana tunne.

Lyhensin helman, muotoilin hihansuut, ompelin vetoketjun ja 36 nappia, viimeistelin lantiolle häipyviä pitsejä ja tein puvun muutoinkin loppuun. Illansuussa sovitimme pukua vielä valmiina ja kaikki näytti oikein kauniilta. Häitä vietetään tämän kuun lopulla ja toivottavasti saamme nähdä Tuomas Mikkosen ottamia kuvia mahdollisimman pian. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset kommentistasi! <3