keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Hopeanharmaa hääpuku kurkistuskuvissa.

Onpas postaustahti hiljentynyt. Se kertoo yleensä siitä, että liikkeessä on sitäkin enemmän kiirettä. Toisaalta montaa pukua ei ole noudettu vielä, joten kurkistuksia saadaan odotella hetki. Tällä hetkellä valmiita tai vaiheessa olevia pukuja on ompelimolla 15, joten kyllä niitä juttujakin alkaa kohta tiputella. :) Yritän pitää muun perheen kanssa heinäkuussa neljä viikkoa lomaa, joten huimasti pitää saada valmista ennen sitä. Kolme kesän pukua on vielä kokonaan aloittamatta, mutta kaikki saavat varmasti pukunsa ajoissa valmiina.


Nyt kurkistusvuorossa eilen noudettu hopeanharmaa hääpuku. Tällä ihanalla morsiamella on suuri päivä jo lauantaina täällä Turussa. Suunnitelmat kuulostivat upeilta, joten jännityksellä odottelen jo hääkuvien näkemistä.

Tapasimme ensimmäisen kerran tammikuussa häämessuilla. Muistan hyvin kuinka hetken juteltuamme sulhanen sanoi, että pukua ei tarvitse enää etsiä, vaan nyt varataan heti aika. :) Mallisuunnitelmat sujuivat mukavasti ja päädyimme olkaimettomaan satiinipukuun pitkähihaisen pitsiboleron kanssa.

Ainoastaan yläosan pitsi aiheutti vähän ongelmia. Luulisi hopeanharmaan pitsin löytymisen olevan helppo homma. Yllättäen tilaamieni näytteiden sävyt taittoivat ruskeaan tai olivat liian tummia. Yritin jopa värjätä sopivaa pitsiä kolmen eri valmistajan hopeanharmailla väreillä, mutta tulokset olivat vähintäänkin mielenkiintoisia.


Ratkaisuksi saapui Englannista tilaamani kaksi valtavaa pitsinäytekansiota, joista löytyi muutama kaunis vaihtoehto. Vaalein sävy vei voiton ja pääsin tekemään puvun loppuun. Kahden sovituksen jälkeen puku noudettiin eilen valmiina odottamaan pian koittavaa hääpäivää. Nyt peukut pystyyn, että viikonlopusta tulee aurinkoinen ja lämmin!

 

 




torstai 22. toukokuuta 2014

Lyhythihainen pitsipuku asiakkaan talvihäissä.

Nyt helteiden alettua onkin hyvä aika katsella tyylikkäitä helmihäitä. Näissä häissä oli kauniisti luntakin!

Pukukurkistukset julkaisin uuden vuoden kynnyksellä joulukuussa. Puvun kanssa kaikki meni oikein sujuvasti ja pääsin tekemään myös pienet pitsihihat, jollaisia olin jo hetken suunnitellut ompelevani johonkin mallipukuun. Tähän kokonaisuuteen ne sopivat hienosti ja kun morsiamen inspiraatiokuvista löytyi vähän vastaavat, oli hihojen malli helppo päättää.


Kauniit kuvat © Elias Jokiranta







 





lauantai 10. toukokuuta 2014

Pitkähihaisen silkkipuvun nouto ja kurkistukset.

Eilen noudettiin pitkähihainen ja A-linjainen silkkipuku alushameineen ja huntuineen.


Morsian oli nähnyt unelmiensa puvun elokuvassa jo noin 5-vuotiaana, eikä ihana haave ollut muuttunut vuosien saatossa miksikään. Sain siis sähköpostiini Julie Andrewsin kuvia Sound of Music -elokuvan hääkohtauksesta. Alkuperäisen puvun pystykaulus muutettiin avonaiseksi pääntieksi, mutta muutoin malli pidettiin melko samana. Olen niin otettu, että sain tehdä jo kolmannen elokuvapuvun Audrey Hepburnin ja Grace Kellyn jatkoksi! Mikähän voisi olla seuraava? :)

Runsaaseen huntuun tuli 6 metriä 3 metriä leveää morsiustylliä. Ihmeellisesti tylli vain häviää jonnekin, sillä se ei kuitenkaan näytä ihan 6 metriä leveältä. Vihkimisen jälkeen huntu on tarkoitus ottaa pois ja puvun vyötäisille solmitaan leveä strassivyö, jonka inspiraatio tuli Kate Middletonin kakkospuvusta. Keskelle lisättiin vielä kaunis strassikoriste, jonka morsian löysi Ninkan valikoimista.





Huh, tämähän olikin jo postaus numero 400!

tiistai 6. toukokuuta 2014

Ensimmäisiä hääkuvia avoselkäisestä sifonkihelmapuvusta.

Viime viikonloppuna seurasin ahkerasti Twitteriä, Instagramia ja Facebookia. Tiesin ihanan asiakkaani häitä kuvaamaan saapuneet huippuammattilaiset jo etukäteen, joten osasin seurailla heidän kanaviaan mahdollisten hääkuvien toivossa. :)

Odotukseni palkittiin useammallakin kuvalla ja tänään huomasin Andria Lindquistin blogipostauksen. En ole vielä ehtinyt kysellä lupia kuvien julkaisuun, joten tyydytään linkkeihin tällä kertaa.


Käykäähän kurkkimassa:


perjantai 2. toukokuuta 2014

Lyhyt tyllipuku laahuksella ja halterneckilla asiakkaan hääkuvissa.

Ihanaa-ihanaa, hääkuvia! 

Näistä häistä sain Whatsapp-kuvia jo hääpäivänä syyskuussa! Superihana morsian ajatteli siis minua kaiken häähumun keskellä ja laittoi esimakua parin kuvan verran. Oi ihana, mikä yllätys!

Tämän puvun yksityiskohtia ja morsiamen näyttäviä sääriä kurkisteltiin jo viime heinäkuussa. Koevedoksia näin itse jo joulukuussa ja nyt vihdoin pääsen näyttämään upean hääparin kokonaisuudessaan teillekin.


Kuvat © Peero Lakanen / Valokuvaamo KLIK