keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kesämorsiamen pukukurkistuksessa pitsinen selkä.

Hups vaan, meni 500 postauksen raja rikki niin etten edes huomannut. :)


Eilen noudettiin pitsipuku, jonka suunnittelua aloitettiin viime vuoden heinäkuussa. Toiveissa oli olkaimeton puku pitsisellä selällä. Kuulostaa hyvinkin yksinkertaiselta, mutta vaatii monenlaista kikkaa, jotta puku pysyy päällä.

Pitsinen selkäosuus piti tukea joustamattomalla kankaalla, jotta yläosa pysyisi muodossaan. Tukiluut piti piilottaa eri kohtiin kuin yleensä ja käyttää joustamattomia nappilenkkejä.

Lisäksi puvusta haluttiin peittää kaikki mahdolliset saumat, joten tässä puvussa on käsinompeluita varmaan enemmän kuin missään muussa tekemässäni puvussa. Hyvänä kilpailijana tulee kyllä heinäkuussa 2013 häitä viettänyt puku, jonka kaikki koristeet oli yksitellen kiinnitetty. Tässä puvussa käsinompelut poikkesivat siinä mielessä, että puku ei ehkä näytä niin suuritöiseltä. Todellisuudessa yläosassa ja helmassa on piilotettuja pitsisaumoja melkein joka suuntaan. :)

Helmaan ommeltiin kaunis lehtipitsireuna, jonka värjäsin oikeaan sävyyn.

Eilen kaikki oli valmista, ja olimme säteilevän morsiamen kanssa yhtä mieltä siitä, että puku oli kaiken vaivan arvoinen. Onneksi häät tulevat jo pian, niin ei tarvitse odottaa kuvia niin pitkään.