keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Kesäkuun noutokuvissa värillistä pitsiä ja kimallusta.

Tänään noudettu puku pääsee juhlimaan vielä tässä kuussa, joten oli ihanaa, että kaikki oli viimeisessä sovituksessa täysin kunnossa.

Kun pukua alettiin viime elokuussa suunnittelemaan, oli toiveissa pitsiä, kerroksia, hihat, merenneitohelma, vintage-tyyliä ja jotain jujua. Värinä esimerkiksi light gold tai blush. Suunnitelmat pysyivät koko ajan samoina, ja aivan kuvauksen mukainen puku lähti juuri kotiinsa. Ainoastaan koko puvun ympäri kiertävä strassivyö vaihtui sovituksen jälkeen satiinivyössä olevaan strassikoristeeseen.

Kun tapasimme syksyllä ensimmäisen kerran, näytin morsiamelle TV-mainospukuun värjäämääni nude blush -sävyistä pitsiä. Hän ihastui pitsiin ja lupasin selvitellä sen saatavuutta. Myyjä kertoi kuitenkin, että kyseessä oli 'vintage piece', joten sitä ei ollut mahdollista saada enempää. Etsin jonkin aikaa uusia sopivia vaihtoehtoja, mutta päädyin lopulta värjäämään mainospukuun uuden pitsin, ja säästin alkuperäisen pitsin tätä morsianta varten. Oikeassa vintage-pitsissä kun on enemmän vintage-tunnelmaa. :)

Puvun jujuksi muodostuivat hihat. Tilasin niihin strassikoristeet, kahta erilaista strassinauhaa ja kolmenlaista pitsinauhaa. Niistä sommittelemalla sain runsaat ja näyttävät hihat, joissa on vielä kuitenkin liikettä.

Pitsikangasta tuli pukuun kauttaaltaan kaksi kerrosta, jotta kuvioon tuli enemmän syvyyttä ja elävyyttä. Ainoaksi ongelmaksi puvun tekemisessä jäi pitsin riittävyys, sillä 13 metriä ei ole kovin paljon, kun helmaan tulee kerroksia ja laahus. Sain kuitenkin materiaalin riittämään, eikä kangasta jäänyt kuin muutama pieni tilkku. :)

Vaikka puvussa oli paljon paljon työtä, oli ihana työstää hihoja ja etsiä niihin sopivia materiaaleja.  Esittelinkin pukuun valitsemiani koristeita Instagramissa jo etukäteen. Pääntielle ompelin vielä vähän samantyylistä pallonauhaa kuin hihoissakin.

Tämä morsian oli ihanan rento ja stressitön koko prosessin ajan. Ehkä jokaisiin häihin vaaditaan vähän stressiä, sillä minä näin viime yönä painajaista näistä häistä. Puku mm. noudettiin viime tipassa enoni luota ja maalasin morsiamen pallonutturaan valkoisia ja punaisia raitoja hetkeä ennen vihkimistä... Onneksi mitään tällaista ei oikeasti ole tiedossa, sillä puku on nyt noudettu hyvissä ajoin ja minä pysyttelen kaukana kampauksesta.

Pukuun tuli myös huntu, joka on kolmikerroksinen ja neljä metriä pitkä. Aika ihana. Lisää näitä. :)


PS. Ihana Karoliina kävi ystäviensä kanssa Pukunissa eilen suunnittelukäynnillä. Lue lisää täältä. :)