lauantai 29. elokuuta 2015

Sulhasen äidin juhlapukukurkistuksia.

Aamu näyttää erittäin kauniilta ja on ihana ajatella sitä jännitystä, mitä joissakin perheissä nyt koetaan. Eräässäkin juhlitaan tänään häitä, ja olen saanut kunnian tehdä sekä morsiamen puvun, että sulhasen äidin puvun.


Juhlapuvun suunnittelutapaamisessa näytin erästä harmaata pitsiä, josta olin tilannut näytteen yhtä aiempaa pukua varten. Asiakas ihastui siihen, mutta väriksi valikoitui musta pitsi vaalean kullan kanssa yhdistettynä. Pitsi osoittautui kuitenkin niin arvokkaaksi, että oli joko etsittävä toinen samantyylinen pitsi tai käytettävä pitsiä ainoastaan yläosassa. Päädyimme jälkimmäiseen vaihtoehtoon, joka oli varmasti oikea päätös. Puvun malli ei löytynyt heti ensimmäisellä tapaamisella, ja se päätettiin jättää hautumaan kesän yli. Mittojenottotapaamisessa elokuussa näytin inspiraatiokuvaa, jonka olin löytänyt kesän aikana. Pidimme molemmat mallista heti ja puvun tekeminen pääsi vauhtiin.

Morsiamen pukua kurkisteltiinkin jo viime viikolla ja eilen kävin luovuttamassa anopin puvun. Tein pukuun lakanakangasversion, joten itse pukuun ei tullut helman lyhennystä enempää korjauksia. Uskalsinkin luovuttaa puvun autosta toiseen, eikä sovituskuvia tästä syystä ole. Nappasisilti pari yksityiskohtakuvaa puvun ollessa vielä työpöydällä.

Kivana yksityiskohtana pitsin tarinassa on vielä se, että samaa pitsiä on käytetty Catherinen, Cambridgen herttuattaren hääpuvun helmassa. Tämän puvun pitsi oli päätetty ja tilattu jo keväällä, ja kesäkuussa huomasimme, että myös Ruotsin uuden prinsessan, Sofia Bernadotten puvussa oli samaa pitsiä. :)