sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Linnanjuhlapukujen paljastukset!

Linnanjuhlat. Iiik!

Kaikki on jo valmista ja nyt jännitetään, että kaikki menee hyvin ja puvut näkyvät lähetyksessä. Olen saanut paljon toivomuksia kurkistuskuvista, joiden perusteella pukuja olisi helppo bongailla itsenäisyyspäivänä. Kuvat eivät siis tällä kertaa ole pelkästään kurkistuksia, vaan jopa paljastuksia!


Pukunilla on tänä vuonna neljän puvun edustus, mikä on enemmän kuin koskaan ennen! Kahta pukua sovitettiin valmiina, kahta ei (hui!). Sinisestä pitsipuvusta minulla ei valitettavasti ole yhtään kuvaa valmiina tai asiakkaan päällä. Pukua sovitettiin kerran, ja noutohetki oli niin pikainen, että pukua ei edes katsottu. Kaikkia muita pukuja sovitettiin kahteen kertaan.

Olen niin otettu ja onnellinen, että sain lähes vapaat kädet kolmen puvun suunnittelussa. Turkoosin puvun teemana oli kierrätys ja Itämeri, lisäksi toiveena oli avoin selkä. Tämän puvun tarinasta kerron myöhemmin vielä paljon lisää. Sinisestä kokopitsipuvusta haluttiin yksinkertainen, hihallinen, ja sen toivottiin sopivan hyvin muihinkin tilaisuuksiin. Musta-valkoiseen pukuun sovittiin pienet hihat ja kapea helma, väriksi ehkä musta. Oikeastaan muita suuntaviivoja ei ollut, ja pyrin löytämään sopivat sävyt ja asiakkaiden tyylin pukuihin.

Tummansinistä pukua suunniteltiin vähän enemmän yhdessä ja katseltiin inspiraatiokuvia. Toiveena oli musta tai tummansininen väri, kapea helma ja vähän kimallusta. Yläosan yksityiskohdat hahmottuivat tarkemmin materiaalien ehdoilla vasta ommellessa.


Paljastan vielä, että kaikki asiakkaat ovat turkulaisia, ja kahdelle heistä olen tehnyt aiemminkin pukuja linnanjuhliin ja muihin tilaisuuksiin.

Näillä vinkeillä ja kuvilla pitäisi olla helppo etsiä puvut kättelyjonosta. Kerää ystävät ja herkut lähelle, ja bongaa kaikki neljä ihanaa naista itsenäisyyspäivän vastaanotolta. Kertokaa sitten minullekin kuinka kävi!