keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Kuusi kurkistusta kerralla!

Nyt on ollut kiirettä töissä ja muussa elämässä, niin pukukurkistukset ovat jääneet pitkältä ajalta odottelemaan.

Laitankin nyt useamman puvun kerralla, niin päästään taas ajantasalle. :)


* * *

Tämän morsiamen kanssa tapasimme Helsingin häämessujen aikaan hotellilla, teimme suunnitelmat, sovitimme ja seuraavalla kerralla puku oli valmis. Täysin mutkaton pukuprojekti ja onnistunut lopputulos. Pukuun tuli pitkät hihat, läpikuultava yläosa ja tyllihelma.


* * *

Tällä morsiamella oli puolestaan valmiina jo muutamissa juhlissa käytetty helma, johon oli toiveissa saada irrallinen korsettityyppinen yläosa. Tyllihelman sävy oli vaalean vihreä, johon sopivan kankaan etsiminen olisi varmasti tuottanut vaikeuksia. Onneksi morsiamella oli samasta kankaasta tehty mekko, joka ei enää ollut käytössä. Leikkasin mekon osiin ja tein hääpuvun yläosan siitä ja valitsemastamme luonnonvalkoisesta pitsistä.


* * *
 
Tähänkin pukuun tuli tyllihelma ja pitsiyläosa. Morsiamen toiveena oli avoin selkä ja ihan ohuet olkaimet. Sydämenmuotoinen pääntie reunustettiin pitsikukilla ja vyötärölle kiinnitettiin mattapintainen vyö.


* * *

Tämän morsiamen kanssa suunnitelmat aloitettiin elokuulla, jolloin mietittiin ruusukullansävyistä pukua. Tavatessamme mieluisin väri oli sittenkin kaunis harmahtavan sininen, joka sopi morsiamelle ja häiden teemaan hienosti. Sinisen satiinin päälle valittiin kaunis pitsi, josta tehtiin myös väljät, lyhyet hihat.* * *

Tämä puku pääsee paistattelemaan hääpäiväänsä Espanjan rannalle! Lämpimistä olosuhteista johtuen yläosan materiaaleiksi valittiin silkkiä ja puuvillaa ja helma jätettiin edestä lyhyeksi. Helman alkamiskohtaan lisättiin vähän blingiä helmi-paljettivyöllä.


* * *

Tämän morsiamen puku tehtiin ensimmäisestä sovituksesta päivässä valmiiksi. Kokopitsipuvussa on avoin selkä ja istuva, pehmeästi laskeutuva merenneitolinjainen helma. Suurikuvioinen pitsi tekee pukuun sopivasti rentoutta.
Sellaisia pukuja on tälle vuodelle jo noudettu, ja kolme muuta odottelee noutoa jo valmiina.
Ja nyt pääsen taas aloittamaan yhtä uutta! :)

Aurinkoisia päiviä kaikille!