torstai 18. heinäkuuta 2013

Halterneck-puvun kurkistuksessa lyhyttä ja pitkää tylliä.

Tänään oli kiva ompelupäivä. Morsian tuli sovittamaan pukua ensimmäistä kertaa aamupäivällä ja nyt puku lähti valmiina kohti Tamperetta.


Olin jo jonkin aikaa haaveillut päästä tekemään edestä lyhyttä ja takaa pitkää helmaa. Innostuinkin heti saatuani asiakkaan inspiraatiokuvat. Punaisena lankana toimi Cymbelinen Euriell, joka on varmaan lähes kaikille tuttu puku. Materiaaliksi valitsimme organzan sijasta kevyen tyllin, johon lisäsin päälle lyhyempiä tyllikerroksia.

Yläosan malli oli heti selvä; takaa avonainen halterneck-malli melko syvällä V-pääntiellä. Ainoastaan kangas tuotti vähän päänvaivaa, sillä oikeanlaista pitsiä ei tuntunut tulevan vastaan. Yksi pitsi tilattiin, mutta se ei ollut luonnossa yhtään sitä mitä oltiin ajateltu. Laitoin asiakkaalle uudelleen erilaisia pitsikuvia sähköpostilla ja mukaan sujautin myös kuvan ruusuisesta 3D-kankaasta. Morsiamen ihana reaktio oli tyyliin "Hetkinen, mikäs tuo ruusukangas on? Onko se pitsi?" No eihän se varsinaisesti pitsi ollutkaan, mutta molempien mielestä se sopi tyyliin ja pukuun paremmin kuin hyvin.

Tänään puvun helma oli ensimmäisessä sovituksessa kääntämistä vaille valmis sellaisenaan, mutta yläosaa korjailtiin istuvammaksi. Toisessa sovituksessa kaikki istui kauniisti ja näytti oikein hyvältä muutenkin.