torstai 1. elokuuta 2013

Audrey-puku asiakkaan hääkuvissa!

Nyt ovat vuorossa Audrey Hepburn -puvun kuvat!


Kerroinkin puvun suunnitteluprojektista jotain jo maaliskuussa, mutta kovin tarkkaan en halunnut mitään paljastaa. Morsian halusi mahdollisimman samanlaisen puvun kuin Audrey Hepburnilla elokuvassa Sabrina liittyen hääparin yhteiseen elokuvaharrastukseen.

Etsin kankaita ensin mustista pitseistä monta kuukautta, mutta aloin epäillä valtavaa työmäärää pitsien kiinnittämisessä ja tulisiko puvusta kuitenkaan ihan toivotunlainen sillä tekniikalla. Viimein löysin ratkaisun ongelmaan; painettu silkkikangas, jossa oli juuri oikea kuvio oikeissa mittasuhteissa. Kuvioiden asettelu leikkuuvaiheessa oli oma haasteensa, jotta sain 13 metriä silkkikangasta riittämään ja kuviot osumaan kohdilleen. Leveämpään vyöhön päädyttiin koska morsian oli pidempi kuin Audrey ja yläosan kuviot olisivat näkyneet hassusti liian pitkälle.Puvussa oli siis kapea suora puku ja irrotettava leveä laahus
Tein myös sulhaselle plastronin samasta pukukankaasta.Laitanpa vielä pari liikkeessä otettua kuvaa puvun yksityiskohdista ja sovituksesta. Sovituskuvissa puku ei ole vielä ihan valmis, mutta näkyy paremmin takaa. 


Mm. vyö ja vetoketju ovat vielä kiinnittämättä.

Valkoisen helman alla oli valkoinen vuorikerros, jotta mustat kerrokset eivät kuultaisi ohuen silkin alta liiaksi läpi. Mustassa kerroksessa oli röyhelöinen reuna ja kankaan alla paljon mustaa tylliä.Painokuvio on varjostuksilla tehty näyttämään alkuperäisen puvun mukaiselta kirjailulta.

Tässä vielä kuvia morsiamen rakentamasta kansiosta, joka helpotti projektia. Sabrina-puvusta on nimittäin aiemminkin tehty kopioita eri puolilla maailmaa ja morsian oli tehnyt valtavan työ jo ennen tapaamistamme ja koonnut puvun teko-ohjeita, kuvia ja jäljennöskuvia mahtavaksi kansioksi. Sain myös Sabrina-dvd:n lainaksi tarkempaa tutkiskeua ja fiilistelyä varten.


Jäljennös.
Ja tässä vielä onnellinen hääpari.
Kaikki hääkuvat © Keijo Penttinen / PS-Studio Jyväskylä