torstai 1. elokuuta 2013

Audrey-puku asiakkaan hääkuvissa!

Nyt ovat vuorossa Audrey Hepburn -puvun kuvat!


Kerroinkin puvun suunnitteluprojektista jotain jo maaliskuussa, mutta kovin tarkkaan en halunnut mitään paljastaa. Morsian halusi mahdollisimman samanlaisen puvun kuin Audrey Hepburnilla elokuvassa Sabrina liittyen hääparin yhteiseen elokuvaharrastukseen.

Etsin kankaita ensin mustista pitseistä monta kuukautta, mutta aloin epäillä valtavaa työmäärää pitsien kiinnittämisessä ja tulisiko puvusta kuitenkaan ihan toivotunlainen sillä tekniikalla. Viimein löysin ratkaisun ongelmaan; painettu silkkikangas, jossa oli juuri oikea kuvio oikeissa mittasuhteissa. Kuvioiden asettelu leikkuuvaiheessa oli oma haasteensa, jotta sain 13 metriä silkkikangasta riittämään ja kuviot osumaan kohdilleen. Leveämpään vyöhön päädyttiin koska morsian oli pidempi kuin Audrey ja yläosan kuviot olisivat näkyneet hassusti liian pitkälle.Puvussa oli siis kapea suora puku ja irrotettava leveä laahus
Tein myös sulhaselle plastronin samasta pukukankaasta.Laitanpa vielä pari liikkeessä otettua kuvaa puvun yksityiskohdista ja sovituksesta. Sovituskuvissa puku ei ole vielä ihan valmis, mutta näkyy paremmin takaa. 


Mm. vyö ja vetoketju ovat vielä kiinnittämättä.

Valkoisen helman alla oli valkoinen vuorikerros, jotta mustat kerrokset eivät kuultaisi ohuen silkin alta liiaksi läpi. Mustassa kerroksessa oli röyhelöinen reuna ja kankaan alla paljon mustaa tylliä.Painokuvio on varjostuksilla tehty näyttämään alkuperäisen puvun mukaiselta kirjailulta.

Tässä vielä kuvia morsiamen rakentamasta kansiosta, joka helpotti projektia. Sabrina-puvusta on nimittäin aiemminkin tehty kopioita eri puolilla maailmaa ja morsian oli tehnyt valtavan työ jo ennen tapaamistamme ja koonnut puvun teko-ohjeita, kuvia ja jäljennöskuvia mahtavaksi kansioksi. Sain myös Sabrina-dvd:n lainaksi tarkempaa tutkiskeua ja fiilistelyä varten.


Jäljennös.
Ja tässä vielä onnellinen hääpari.
Kaikki hääkuvat © Keijo Penttinen / PS-Studio Jyväskylä
16 kommenttia:

 1. Täydellinen! En edes osaa kommentoida mitään järkevää, oon vaan että OIJOI :D

  VastaaPoista
 2. Mikä luomus! Olet onnistunut kyllä mielettömän hyvin. :)

  VastaaPoista
 3. Wow! Ihastuttava. :) Elokuvaharrastajana tuo tekee suuren vaikutuksen muhun.

  VastaaPoista
 4. Aivan mieletön! Siis todella upea!

  En ole hetkeen nähnyt mitään noin kaunista!

  VastaaPoista
 5. Voi taivas! Siis aivan mieletön! Ja parikin on niin upea... :) Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki!

  VastaaPoista
 6. ei luoja miten täydellinen!
  jollei omiin häihin olisi mekolla budjetti pieni niin just Sabrina-mekko ois unelma <3

  VastaaPoista
 7. WAU WAU ja WAU. Ihan henkeäsalpaavan upea puku! Ja kaunis morsian tietty :) Kyllä sä vaan olet niiiiin taitava...

  VastaaPoista
 8. Olin näissä häissä vieraana ja puku oli henkeäsalpaavan kaunis! Kaunis morsian kantoi tietysti puvun todella upeasti ja kyllä itku pääsi kun kirkossa näin tämän upean kokonaisuuden! Aivan mielettömän hienosti toteutettu! Paljon upeampi kuin mitä googlaamalla löysin muita vastaavia!

  VastaaPoista
 9. Voi apua mitä kommentteja! Ootte niin ihania kaikki! Kiitos. <3

  VastaaPoista
 10. Aivan järjettömän upea puku! Ei kai tässä oikein muuta voi sanoa. :)

  VastaaPoista
 11. Moikka,

  olipa mieletöntä löytää blogisi! Tulin sattumalta Spoonflowerin kautta, kun olin ajautunut jälleen etsimään, löytyisikö Sabrina-kankaasta kopiota. No löytyi ja samalla löytyi tämä sivukin:D

  Olen nimittäin se henkilö, joka on laatinut tuon kuvissakin nähdyn tutkimuksen puvun rakenteesta ja toteutuksesta. Ne on taidettu printata mun nyt jo edesmenneeltä kartanonrouva.net -sivustolta. Itselläni puvun toteutus jäi haaveiluasteelle sen vuoksi, että sopivaa kangasta ei koskaan löytynyt. Perfektionistina mulle ei tietenkään riittänyt mikään "sinne päin" -ratkaisu. Aloin jopa kirjailemaan käsin mustalla silkkilangalla valkoista organzaa, mutta kuten arvata saattaa, en ikinä päässyt muutamaa kukka-aihetta pitemmälle:D Pitäisiköhän nyt yrittää uudestaan tämän printtikankaan kanssa... no, omat häät menivät jo eikä ihan heti ole tiedossa Larrabee-tyylisiä partyja tälläisen luomuksen kantamiseen.

  Mahtavaa nähdä tämä toteutettuna! Olet tehnyt upeaa työtä puvun kanssa ja morsian on lumoavan kaunis. Mulle ei tullut ikinä mieleen, että laahusosan sisässä voisi olla musta kangas, mutta toimii todella hyvin ja näyttää ihan samalta kuin elokuvassa.

  Nyt menen katselemaan, mitä muuta kauniista blogistasi löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana mikä tarina ja yhteensattumien summa!!! Kiitos kun laitoit viestiä. Uskomatonta, että ohjeet olivat suomalaisen tekijän, itse yritin niitä etsiä tätä postausta kirjoittaessani, mutta en löytänyt. Olisin kyllä linkannut, jos olisi löytynyt. :)

   Pukuprojekti oli yllättävänkin vaativa ja aikaavievä, mutta sitäkin mielenkiintoisempi. Sinäkin olit tehnyt valtavan työn ohjeiden tekemisessä. Kiitos, niistä oli hyötyä minullekin. :)

   Poista
 12. Hi,
  I am making this dress too with the spoonflower fabric, but I'm having a lot of trouble with the bodice. I can't seem to draft a pattern that only has a single dart at the front like the original, whilst allowing room for the pattern of the fabric. Can I ask how you constructed the bodice? I'm really struggling!
  Henry

  VastaaPoista
 13. Hi Henry! I’m so excited you are making the Sabrina dress! I made a five piece bodice. Princess cut at the front and the back but no seam at the side. Or actually there was a seam in the lower layers to get some support there too but the printed fabric had no seam at the side. I hope this helps and I would love to see a picture from the dress you make! Just mail me if you have anything else in mind. :)
  saara (a) pukuni.fi

  VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi! <3