keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Hopeanharmaa hääpuku kurkistuskuvissa.

Onpas postaustahti hiljentynyt. Se kertoo yleensä siitä, että liikkeessä on sitäkin enemmän kiirettä. Toisaalta montaa pukua ei ole noudettu vielä, joten kurkistuksia saadaan odotella hetki. Tällä hetkellä valmiita tai vaiheessa olevia pukuja on ompelimolla 15, joten kyllä niitä juttujakin alkaa kohta tiputella. :) Yritän pitää muun perheen kanssa heinäkuussa neljä viikkoa lomaa, joten huimasti pitää saada valmista ennen sitä. Kolme kesän pukua on vielä kokonaan aloittamatta, mutta kaikki saavat varmasti pukunsa ajoissa valmiina.


Nyt kurkistusvuorossa eilen noudettu hopeanharmaa hääpuku. Tällä ihanalla morsiamella on suuri päivä jo lauantaina täällä Turussa. Suunnitelmat kuulostivat upeilta, joten jännityksellä odottelen jo hääkuvien näkemistä.

Tapasimme ensimmäisen kerran tammikuussa häämessuilla. Muistan hyvin kuinka hetken juteltuamme sulhanen sanoi, että pukua ei tarvitse enää etsiä, vaan nyt varataan heti aika. :) Mallisuunnitelmat sujuivat mukavasti ja päädyimme olkaimettomaan satiinipukuun pitkähihaisen pitsiboleron kanssa.

Ainoastaan yläosan pitsi aiheutti vähän ongelmia. Luulisi hopeanharmaan pitsin löytymisen olevan helppo homma. Yllättäen tilaamieni näytteiden sävyt taittoivat ruskeaan tai olivat liian tummia. Yritin jopa värjätä sopivaa pitsiä kolmen eri valmistajan hopeanharmailla väreillä, mutta tulokset olivat vähintäänkin mielenkiintoisia.


Ratkaisuksi saapui Englannista tilaamani kaksi valtavaa pitsinäytekansiota, joista löytyi muutama kaunis vaihtoehto. Vaalein sävy vei voiton ja pääsin tekemään puvun loppuun. Kahden sovituksen jälkeen puku noudettiin eilen valmiina odottamaan pian koittavaa hääpäivää. Nyt peukut pystyyn, että viikonlopusta tulee aurinkoinen ja lämmin!