maanantai 1. joulukuuta 2014

Linnanjuhlapuvun nouto.

Tänään noudettiin roosanpunainen linnanjuhlapuku.


Helman kangas oli ollut ostettuna jo reilusti yli puolitoista vuotta ja puvun piti olla jo viime vuoden juhlissa. Koska juhlat siirtyivät Tampere-taloon, päätettiin säästää tämä kangas seuraavaan vuoteen.

Alunperin ajatuksena oli tehdä sifonkinen yläosa. Tilkku helmakangasta kulki mukanani vuoden verran, kun yritin etsiä oikean sävyistä sifonkia milloin mistäkin kaupungista ja liikkeestä. Tilasin paljon näytteitä myös netin kautta ja Eurokankaalla oli oma palansa mallina, jos sattuisi sopivaa vastaan. Vaan eipä sattunut. Koko puolentoista vuoden aikana löysin yhteensä kolmea kangasta, jotka sopivat väriltään helman kankaaseen. Yksi niistä oli pitsi, joka olisi ollut liian levoton helmakankaan parina. Kaksi muuta kangasta ostin loppuun ja ne myös päätyivät pukuun.

Asiakas toivoi umpinaista pääntietä ja puolipitkiä hihoja. Itse ehdotin avointa selkää ja se toimi mallissa hyvin ja kevensi yleisilmettä. Sovitimme pukua ensimmäisen kerran viikko sitten ja tänään puku ja laukku noudettiin valmiina.

Laukkuun otin ideaa puvun vyöstä.


Nyt onkin paljastettu jo niin paljon, että meniköhän pukubongailu jo liian helpoksi? :)