tiistai 17. maaliskuuta 2015

Vuoden turhakepostaus. :)

Yleisön pyynnöstä postaus pitkästä aikaa!

Nyt tuleekin ihan diibadaabaa, kun ei ole oikein vielä mitään kurkisteltavaa, vaikka monta pukua on kesken. Nyt on siis vuorossa aivan epärelevanttia juttua asiakkaiden nimistä. :)


Tällä hetkellä kahdella asiakkaalla on sama sukunimi kuin minulla, samaan aikaan on myös neljä Mariaa, joista kahden sukunimi on keskenään melko samanlainen. Minulla on ollut jopa kaksi asiakasta aivan samalla etu- ja sukunimellä. Onneksi ei sentään samaan aikaan!

Nimet tuntuvat menevän kausittain. Joskus kerroinkin, että viime vuonna samana lauantaina oli Annan, Annin ja Annen häät. Annoja on ollut kaiken kaikkiaan 4. Elina (4) ja Erika (3) olivat yhdessä kohtaa yleisiä, Hannoja on ollut ennätykselliset kuusi kappaletta, Lauraa, Heidiä ja Johannaa neljä. Ainakin Ullaa, Saaraa, Riikkaa, Tiinaa ja Essiä on ollut kaksi. Jotenkin näistä saa minusta hyvän käsityksen suosituimmista nimistä tietyltä ajalta. Voisiko melkein jopa arvioda minkä ikäiset menevät nyt naimisiin? :)

Suurin osa asiakkaideni nimistä on suomalaisia, joukossa on ihan muutamia ruotsinkielisiä nimiä tai muita ulkomaalaisia. C-kirjaimella alkaa kolmen asiakkaan etunimet.

Ja mihin tämä millään lailla vaikuttaa? Minulta kysytään usein uusien pukujen suunnitteluvaiheessa lisäkuvia jo tekemistäni puvuista. Sitten pitää osata yhdistää puku ja nimi, ja etsiä kuvat tietokoneelta nimen perusteella. Kun asiakkaita alkaa olla jo lähemmäs 200, on siinä nimimuisti välillä kovilla, vaikka toisilta muistan ympärysmitat ja sähköpostiosoitteetkin ulkoa. :)

Oma haasteensa on muistaa yhdistää vuosien päästä asiakkaan mittakortti ja hääkuvat, sillä toisessa on tyttönimi, toisessa uusi sukunimi. Nykyään talletankin hääkuvatiedostot varmuudeksi molemmilla nimillä.

Asiakkaiden ammatit ovat kiinnostavia myös. Kaikkien kanssa asiasta ei tietenkään tule puhuttua, mutta eniten asiakkaissa tuntuu olevan opettajia, lääkäreitä ja juristeja, tai niiksi opiskelevia.

Laskin Pukunin galleriassa olevan melkein 120 asiakkaan kuvat. Kaikilta en ole kuvia saanut, osalta on vielä tulossa ja osan puvut ovat vielä vaiheessa. Parin sadan asiakkaan arvio taitaa mennä siis aika lähelle. Olen kiitollinen teistä jokaisesta. <3Vähän järkevämpää pohdintaa asiakkaiden asuinpaikoista ja hääkuukausista löydät muuten täältä.

Ps. Osa häämessupuvuista on vielä myymättä. ;) Käyhän kurkkaamassa!

1 kommentti:

  1. Mulla tuntuu tänä vuonna olevan useampi Pauliina. :)

    VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...