tiistai 3. joulukuuta 2013

"Linnanjuhlapuvun" kangaskurkistus.

Hmm. Linnanjuhlapuku ei nyt oikein kuvaa tätä tapausta, eikä Tampere-talopukukaan oikein tunnu sopivalta termiltä. Tässä puvussa on kuitenkin tarkoitus juhlia Suomen itsenäisyyttä Tampere-talossa.


Suunnittelimme viime vuonnakin asiakkaanani olleen kansanedustajan kanssa heti alkuvuodesta uuden puvun tämän vuoden juhliin. Tilasin helmakankaan ja kuljin koko vuoden haastavansävyinen tilkku käsilaukussani ja etsin yläosaan sopivaa kangasta netin lisäksi kaikista käymistäni kaupungeista, jopa Pariisin-matkallani. Kuultuamme uusista juhlajärjestelyistä pallottelimme erilaisilla vaihtoehdoilla ja päädyimme lopulta säästämään suunnitelmat ja kankaat vuoden 2014 juhliin. Näin sain taas yhden vuoden lisäaikaa sopivan kangasparin löytämiseen. :)

Uusissa suunnitelmissa mukaan tuli hopeansävyinen paljettikangas, josta suunniteltiin yksinkertainen ja polvipituinen mekko. Kun puku oli muutoin valmis, kokeilin nuken päällä kaikki mahdolliset väriyhdistelmät ja vyömallit. Päädyin taas yksinkertaisimpaan malliin ja kylmän roosaan sävyyn, joka toimi mielestäni kaikkein parhaiten hopean kanssa. Tein samasta kankaasta myös solmulaukun tutulla mallilla.

Eilen maanantaina oli puvun ensimmäinen sovitus. Totesimme, että hihoja lyhennetään vähän, jotta umpinaisen ja pitkähihaisen puvun ilmeestä tulee vähän kevyempi. Asiakas odotteli viitisen minuuttia kun leikkasin hihat lyhyemmiksi ja viimeistelin hihansuut. Mitään muuta puvulle ei siis tarvinnut tehdä ja puku pääsi lähtemään kohti Helsinkiä.

Koska kaikki meni niin nopeasti, unohdin ottaa yhtään kurkistuskuvaa. Tässä kuitenkin kankaat, joista näkee oikeastaan yhtä paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset kommentistasi! <3