lauantai 28. kesäkuuta 2014

Beigessä pitsipuvussa avoin selkä ja merenneitohelma.

Eilen noudettiin kaksi pukua, joista toinen vasta iltakymmenen aikaan. Mutta olipahan kiva päivä, eikä pukujen kanssa ollut mitään ongelmia.


Toisen puvun suunnittelu käynnistyi lokakuussa sähköpostitse. Morsian toivoi värillistä pitsipukua, merenneitohelmaa ja jotain erityistä selkään. Tapasimme ensimmäisen kerran tammikuussa Helsingin häämessuilla hotellilla. Itse asiassa morsian tuli siis pukuasioissa eilen ensimmäistä kertaa Turkuun, sillä kaikki kangasvalinnat ja loput suunnitelmat hiottiin etänä. Tammikuussa tavatessamme sovitimme pitkään mukanani kulkenutta beigeä mallipukua. Puku on ollut inspiraationa monelle ja niin tälläkin kertaa. Lukuisista yrityksistä huolimatta en saanut enää pitsimyyjää kiinni, enkä löytänyt samaa kangasta mistään. Lisäkseni kangasta etsi myös muutama amerikkalainen myyjä lähialueensa kangaskauppoja myöten, ja sain kuvia ja näytteitä vaihtoehdoista. Taisi joku lähettää kaverinsakin etsimään oikeaa kangasta, mutta ei vain löytynyt. Luovutin ja päätin etsiä jonkun muun beigensävyisen pitsin. Ihana(mpi) pitsi löytyi ja vaikka se vähän nostikin budjettiamme, oli se sen arvoista

Alkuperäiset suunnitelmat pitivät hyvin ja eilen sovitimme pukua kolmen aikaan. Asiakas oli vähän pienentynyt sitten mittojen oton, joten sivuista otettiin sisään. Olalta tuli myös poistoa ja helma lyhennettiin. Pääntielle ja helmaan ompelin pitsireunat, vyö ja strassikoriste tulivat vyötärölle ja taakse vielä rivi satiininappeja.

Ompelin helman alle tulevaan alushameeseen lisätylliä, jotta mereneitomuoto tulisi vielä selkeämmin esiin.

Päivästä jäi tosi hyvä mieli ja ihana morsian näytti myös oikein onnelliselta lopputulokseen.EDIT. Lisätty häiden jälkeen vielä suurempi kuva takaa. :)