perjantai 4. heinäkuuta 2014

Pukuni jää lomalle! Kurkistuksissa mittatilausyläosa valmiiseen tyllihelmaan.

Tämä morsian oli ostanut helman valmiina jo etukäteen ja toivoi siihen sopivaa yläosaa.


Kuten edellisistäkin postauksista on saattanut huomata, on kankaiden etsiminen yleensä se aikaavievin osuus. :) Helman sävy oli erikoinen, aavistuksen harmaalla murrettu keltainen ja päällä oleva tylli vielä vähän tummempi. Vyötäröllä oleva pitsinauha oli taas kultaan taittava ruskea. Koska vyötärön pitsikuvio oli niin hallitseva, ei yläosaan haluttu selkeäkuvioista pitsiä. Kermansävyiset kankaat näyttivät helman rinnalla liian punertavilta. Sopivat kankaat löytyivät kuitenkin lopulta ja värjäsin sopivaa pitsinauhaa vielä oikean väriseksi.

Malli oli selvillä jo viime syksynä, kun morsian näki täällä Pukunin blogissa Fiilistelijän pilvilinnoja -blogia kirjoittavan Rimman puvun. Selästä ei tosin tehty yhtä avonaista ja pukuun lisättiin pienet hihat.

Viime kesän morsiamista juuri Rimman puku on tuntunut inspiroivan monia uusia asiakkaitani, samoin Lauran puku. Sitä edellisenä kesänä naimisiin mennyt Anna oli usean asiakkaan puheissa. Hänhän voitti myös Iltalehden Upein morsian -kilpailun, joten sitä kautta osa minut löysikin. Vuoden 2011 samaisessa kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Agnetha oli taas oman vuotensa inspiroija. :)


Tänään sovitimme yläosaa ensimmäistä kertaa. Mietimme hetken aikaa laitetaanko pukuun hihat vai ei, mutta päädyimme alkuperäisen suunnitelman mukaisiin hihoihin. Pääntie muotoiltiin vähän pyöristettyyn V-muotoon sekä edessä että takana. Jätimme pitsinauhan pois hihansuusta ja pääntieltä, jotta vaikutelma olisi mahdollisimman kevyt. Helmaa pienennettiin ja tylliä lyhennettiin edestä.

Neljän tunnin korjausten jälkeen puku oli jo kunnossa ja sopi ihanalle morsiamelle kauniisti.


Heinä- ja elokuun 22 mittatilauspuvusta enää kahdesta elokuun loppupuolen puvusta puuttuvat korjaukset. On siis aika jäädä ansaitulle kesälomalle! Palaan lomalta 4.8 ja silloin alkavat jo monen ensi kesän morsiamen tapaamiset. Ihana nähdä mitä uusi vuosi tuo taas tullessaan. Syksylle on myös ainakin yksi kiva projekti tiedossa, siitä lisää myöhemmin. :)


Jatkan rakasta harrastustani hiukan myös lomalla, eli blogin kirjoittamista. En nimittäin malta odottaa hääkuvien julkaisemista, kunhan niitä alkaa tipahdella sähköpostiini. Muutoin palaan pukukyselyihin ja ompelukoneen ääreen vasta elokuussa.


Ihanaa kesää kaikille!