torstai 3. heinäkuuta 2014

Neljän puvun tehokas ja mukava päivä, yksityiskohtakuvissa kevyt pitsipuku avoimella selällä.

Tänään noudettiin kahden morsiamen puvut, vietiin yksi puku ja yhtä elokuun pukua sovitettiin.


Kummastakaan noudosta ei valitettavasti ole kuvia, sillä toinen puku lähti sulhasen veljen matkassa kohti Helsinkiä, emmekä siis sovittaneet sitä lainkaan. Alunperin puku oli tarkoitus tehdä maanantaina ensimmäisestä sovituksesta valmiiksi asti, mutta muutoksia tuli niin paljon, että vain istuvuuteen vaikuttavat korjaukset tehtiin saman päivän aikana.

Yllätys yllätys, tämäkin puku suunniteltiin Helsingin häämessuilla. :) Olimme kyllä tavanneet Turussa jo aiemmin, mutta pukutoiveet eivät olleet vielä selkiytyneet tarpeeksi. Hotellitapaamisessa asiakkaalla oli näyttää inspiraatiokuvia kauniista kerroshelmaisesta puvusta, ja sen suuntaan jatkettiin.

Pitsikangas ja kevyt satiini löytyivät melko helposti, mutta sopivia pitsireunoja etsin pitkään. Tilasin näytteitä seitsemästä eri pitsinauhasta eri myyjiltä. Koska sävyn piti olla vaalea kerma, asetti se pitsin leveyden kanssa sopivasti haastetta. Lähetin mallinuken päällä olevaan pukuun neuloin kiinnitetyistä pitseistä kuvia asiakkaalle ja näytteitä postitse päätöstä helpottamaan. Pitkän miettimisen jälkeen päädyimme melko leveään ja hiukan pukua tummempaan pitsiin. Ompelin yhden kerroksen kuvion muotojen mukaan käsin pukuun kiinni, mutta sävy näyttikin vielä tummemmalta kuin aiemmin. Kuvio tuntui myös liian raskaalta siron morsiamen pukuun.

Pari päivää ennen sovitusta mietin vielä muita pitsivaihtoehtoja ja värjäsin paljon kevyemmän ja kapeamman pitsin teellä sopivan sävyiseksi. En kuitenkaan purkanut edellisiä pitsejä, jotta morsian näkisi molemmat vaihtoehdot. Hän oli onneksi kanssani samaa mieltä ja kaikki pitsikerrokset ja pääntien pitsinauha vaihdettiin. Tiistaina jatkoin pukua ompelemalla helmaan kerroksia ja tekemällä muita viimeistelyjä.

Yhtenä tärkeänä kriteerinä puvulle oli keveys ja siinäkin taidettiin onnistua hyvin. Noutamassa ollut mies nimittäin huomasi myös kuinka kevyt pukupussi oli. :)

Tässä pari kuvaa vielä keskeneräisen puvun sovituksesta. Helmasta ei siis kuvia ole, sillä se oli kuvaustilanteessa vielä ilman pitsinauhoja.
Toinen tänään noudettu puku oli vitivalkoinen ja ehkä yksinkertaisin tekemäni puku. Ihana morsian oli sovittanut Fiancéessa tekemääni mallipukua ja halusi samanlaisen ilman olkaimia. Suunnittelukäynti mittojen ottoineen oli ohi noin 15 minutissa, sillä kaikki oli täysin selvää. Tein morsiamelle suorahelmaisen ja olkaimettoman satiinipuvun, johon suunnitellut kirkkaanpunaiset asusteet, kukat ja huulet sopivat täydellisesti.

Sovitimme pukua ensimmäisen kerran jo talvella, mutta puku jäi vielä liikkeeseeen odottelemaan kesää. Myöhemmin lisäsin taakse helminapit, jotta pukuun saatiin vähän yksityiskohtaa. Tänään puku istui edelleen kauniisti ja sujahti pukupussiin niin nopeasti, että unohdin täysin ottaa kurkistuskuvia.

* * *

Sovitin tänään myös elokuussa naimisiin menevän morsiamen pukua. Koska asiakas istuu pyörätuolissa, päätimme tehdä kaksiosaisen puvun pukemisen helpottamiseksi. Kaikki meni hienosti, mutta tästäkin puvusta laitan yksityiskohtakuvia  vasta kun se on valmis.

* * *

Neljäs puku oli jo aiemmin luovutettu asiaakkaalle, mutta etuosasta tuntui puuttuvan vielä jotain. Päätimme lisätä helmaan pitsiä, jota oli jo puvun takaosassa. Lähestyvän lomani vuoksi tilasin lisää pitsiä pikatilauksena ja lähetti toi kankaan juuri sopivasti tänään iltapäivällä. Tein muutokset pukuun vielä illalla ja vein valmiin puvun kotimatkani varrella asuvan kaason luokse morsianta odottamaan.


Nyt on hyvä mieli tehokkaasta päivästä, sillä sain myös huomisen puvun sovituskuntoon. Toivottavasti kaikki menee yhtä loistavasti ja puku lähtee valmiina morsiamen matkaan. Sitten liikkeessä onkin enää kolme keskeneräistä pukua! Viimeiset kaksi viikkoa on ollut todella kiireistä ja päivät ovat monesti venyneet 13-14 tuntisiksi. Se on silti oma valinta, sillä aion pitää pitkän kesäoman ja vieläpä heinäkuussa. Luksusta. <3