keskiviikko 20. elokuuta 2014

Mistä Pukunin morsiamet tulevat ja koska he menevät naimisiin?

Laskin huvikseni mistä kaikkialta tämän vuoden morsiamet ovat tulleet pukuansa hakemaan.


Olen monille kysyjille ihan tuntumalla sanonut, että noin kolmannes tulee Turusta, kolmannes Helsingistä ja loppukolmannes muualta Suomesta. Vähän sinnepäinhän se oli, mutta ihan nappiin ei arvioni mennyt.

Tässä tämän vuoden tilastot tähän mennessä:

Helsinki 10
Turku 10
Tampere 3
Muut 14

Suhteet olivat siis 10-10-17. Muita kaupunkeja olivat Mikkeli, Kotka, Kuopio, Vaasa, Lappeenranta, Salo, Piikkiö, Riihimäki, Vantaa, Mynämäki, Tammela, Vilppula ja ulkomailta vielä Norja. Eräs Helsingin puku matkasi jopa New Yorkiin asti juhlimaan.

Kartta havainnollistaa aika hyvin minkälaisia matkoja morsiamet ovat matkustaneet. Kuopiostakin on jo noin 450 km eli melkein kuuden tunnin ajomatka. Huh, olen todella otettu.Vielä useammin kysytty arvioni pukujen vuosimäärästä pitää aika hyvin paikkansa. Ehdin siis tehdä noin 40 mittatilauspukua vuodessa. Loppuvuodesta on tulossa vielä muutamia pukuja näiden lisäksi, joten niillä main liikutaan nytkin.

Pukujen kuukausijakauma meni tänä vuonna näin:
Eli kaaviossa on merkitty montako pukua on missäkin kuussa päässyt vihille. Eräälle morsiamelle tehtiin kaksi pukua, joten se selittää pienen eron näiden kahden tilaston yhteismäärän välillä.

Pukumäärien ollessa pieniä, ei näistä oikein yleisiä tilastoja saa tekemälläkään. Silti on vähän yllättävää, että esimerkiksi helmikuussa on ollut enemmän häitä kuin kesäkuussa. Suunnilleen samaan jakaumaan ovat menneet Pukunin aiemmatkin toimintavuodet.

Vaikka loppuvuotena ei ole näillä näkymin tulossa häitä, tekemistä riittää silti. Linnanjuhlat, häämessut, parit pukukuvaukset ja ensi vuoden morsiamet pitävät siitä huolen! Jonkun uuden tilauksen ehdin silti tälle vuodelle ottaa, jos joku morsian on vielä pukupulassa.


Sellaista knoppitietoa tähän väliin. Oliko mielenkiintoista? :)

Hauskaa viikon jatkoa!

7 kommenttia:

 1. Todella mielenkiintoinen postaus. :)

  VastaaPoista
 2. Aikamoista! Hienoa, että asiakkaat ovat valmiita matkustamaan pitkiäkin matkoja saadakseen puvun juuri tietyltä ompelijalta. Se on aikamoinen luottamuksenosoitus. :)

  VastaaPoista
 3. On todellakin aikamoista! Kyllä tämä ihmetyttää. Ja se, että eräs ensi kesän morsian asuu Pariisissa ja tulee teettämään pukunsa Turkuun. :)

  VastaaPoista
 4. Ehdottomasti hyvä postaus! Lukisin mielelläni jatkossa vastaavia "kevyen-teknisiä" pohdintoja työstäsi. Itseä mietityttää myös hinnan koostuminen "syvemmällä ajatustasolla". Toki, kankaan laji/laatu/määrä, työn määrä, jne. Mutta itselle nämä ei sano mitään muuta kuin että maksaa, ja ymmärrän sen. Olisi kiva kuulla ajatusmaailmaasi työn prosessista ja "faktoista" kun ryhdyt hommiin uuden asiakkaan kanssa. Miten valikoit kankaita, kuinka rajaat hyviä vaihtoehtoja asiakkaalle? Kuinka paljon mahdollisuuksia antaa millaiset toiveiden rajat asiakkaalle? Miten pidät paletin kasassa? Missä asioissa pitäydyt, jotta säilytät Pukunin jo tutun otteen? Onko jotain mitä et ole onnistunut toteuttamaan (sinusta riippumattomat asiat)?

  VastaaPoista
 5. Oi, kiitos näistä postausideoista! Täytyypä laittaa mietintään. :) En tiennyt, että joku haluaisi sellaisistakin asioista lukea. Nythän kaava on enemmänkin ollut hääkuva- ja kurkistuslinjaa, eikä muuhun olisi edes ehtinyt. :)

  VastaaPoista
 6. Tilastoja on aina kiva lukea :) Ja olisi tosiaan hauska, jos yhteen työhön pystyisi kokonaisuutena upota hieman syvemmälle ja seurata mukana puvun edistymistä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentista Myy! Laitetaanpas joku puku pitkäaikaisseurantaan. :)

  VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi! <3