tiistai 11. heinäkuuta 2017

Neljä uutta pukua kurkistusvuorossa!

Huh, kun pitää vähän kiirettä!


Huomisesta alkaen jään pienelle lomalle ja lähden Pohjois-Karjalan kautta Islantiin, jotta palatessa Suomen kesä tuntuisi taas lämpimältä! ;)

Sitä ennen paljastan teille neljän uuden puvun yksityiskohtakuvat.


Tätä pukua alettiin suunnitella joulukuussa ja heti tavatessa kaikki sujui hienosti. Löysimme mieleiset materiaalit ja päädyimme läpikuultavaan pitsiyläosaan ja kerrostettuun tyllihelmaan. Sovituksessa lyhennettiin helma ja muotoiltiin yläosa sopivaksi. Noutopäivänä lisäsin vielä muutaman pikkukukan ja pakkasin puvun huntuineen mukaan.
Tammikuussa 2016 Turun häämessuilla eräs morsian tuli kyselemään äitinsä puvun muokkauksesta. Helmikuussa sain sähköpostiini kuvia ja aloimme pallotella ideoilla, mitä puvusta kannattaisi säilyttää. Morsian piti kovasti satiinisen helman takana olevista kerroksista ja pitsikirjailuista, joten se päätettiin säilyttää sellaisenaan. Kaikki muu oikeastaan vaihdettiinkin. Yläosasta tehtiin keveämpi ja helman etuosaan löytyi juuri oikeaa sävyä olevaa satiinia. Alkuperäisessä puvussa oli alaslaskettu ja poimutettu vyötärö joten helmaa piti vähän jatkaa myös takaa. Vyötärölle solmittiin vaaleanpunainen satiinivyö, jonka sävy toisti takaosassa olevia koristeita.Syksyllä sain viestiä hihallisesta puvusta, jossa olisi väljä yläosa ja kapea helma. Pitsiksi mietittiin jotain vähän erilaisempaa ja päädyttiin hauskaan raitakuvioon. Kaikki sujui hienosti ja puku tehtiin kesäkuussa ensimmäistä sovituksesta päivän aikana valmiiksi.Tätäkin pukua alettin suunnitella reilusti yli vuosi sitten, huhtikuussa 2016. Morsian halusi pukuunsa jotain tyylikkään rentoa, yksinkertaista pienellä twistillä. Koska häät ovat ulkomailla, piti kuuma ilmasto ottaa myös huomioon. Kankaita mietittiin tästä syystä pitkään, mutta juuri oikeiden valintojen ansiosta kaikki sujui helposti. Puku on simppeli pitsipuku, jossa on valtavasti käsinompeluita. Hauskaa on kuitenkin se, että käsinompeluilla on häivytetty erilaisia pitsisaumoja, joten työn määrää on päältäpäin mahdoton arvata. Pitkä rivi nappeja selässä toi pitsin lisäksi pukuun yksityiskohtaa.Tästä postauksesta löytyikin jo useampi tämän kesän suosikkipuvuistani! Ihana jäädä odottelemaan näiden ihanien morsianten hääkuvia. <3