torstai 6. syyskuuta 2012

Joutsen-puvun koskettava tarina hääkuvineen.


Sain huhtikuun lopussa ihan uskomattoman ihanan sähköpostin. Tässä kirje vähän lyhenneltynä ja olen tietysti kysynyt luvan sen julkaisuun.

*   *   *
Hei Saara. 

Olen 21-vuotias tuleva syksyn morsian Tampereelta, mutta olen syntynyt ja asunut Turussa täysi-ikäisyyteeni asti. 
Avomieheni kosi minua uudenvuodenaattona uudelleen, koska halusi nyt tositarkoituksella mennä naimisiin kanssani. Meillä tarinamme juontaa sinne asti, kun olin vasta nuori 14-vuotias tyttönen ja puolisoni 16-vuotias. Yhteistä taivalta on siis takana seitsemän vuotta ja nyt lupaudumme sitoutumaan toisiimme myötä - ja vastamäessä. :) Menemme naimisiin Turun Tuomiokirkossa 1.9.2012 klo.17 suuren ystäväjoukon kera. 

Haluan lähestyä sinua suoraan hääpuvusta, koska... Minä olen löytänyt unelmieni puvun sinun tekemänäsi Turun Häämessuilta äitini kanssa, ja voi, minä olen nähnyt puvusta unta ja tahallani jättänyt sovittamatta kaikki muut puvut, koska sinun pukusi on ollut mielessäni. Viime torstaina tulin Tampereelta Turkuun äitini luokse ja kävimme Fiancee-morsiuspukuliikkeessä ja olin tuskastunut, koska tiesin, että en voisi mennä puvussa joka ei tunnu omaltani naimisiin. Aikamme katseltuamme, käsiini osui pukusi. Se sama puku, josta näen unta, josta haaveilen ja jonka tiedän olevan MINUN pukuni! Olin onnesta soikea, Seisoin pukusi päälläni kaksi tuntia, parkkisakkojen uhalla, minä en suostuisi sitä riisumaan. 

Olin jo häämessuilla kuvannut pukuasi, äänestimme äitini kanssa pukuasi ja kuvaa tuijotellen olen haaveillut puvustasi. 

Puku, joka Fiancee-liikkeessä oli, oli minulle sopiva siltä osin, jos taakse tehdään nyöritykset ja pukua lyhennetään. Koska menen vain kerran elämässäni naimisiin ja pukusi on kuin joutsen, joka on ikuisesti uskollinen, minä haluaisin, että pukuni on minun pukuni, minunlaiseni, minulle tehty. Haluaisinkin siis kysyä, että onnistuisiko, jos sinä tekisit minulle tämän joutsenpuvun täysin mittojeni mukaan? Olen valmis lykkäämään jopa häitäni, jotta puku on juuri tämä joutsenpuku, en voi mennä muussa puvussa naimisiin. :) 
....
En tiennyt, että puku voi tuntua omalta lapselta, sillä siltä se päälläni tuntui. Minä rakastan sitä. 

*   *   *

Voi, olin ihan liikuttunut koko viestin lukemisen ajan. Ehdottomasti halusin tehdä puvun, jolla oli näin paljon merkitystä. Tarkemmin suunnitellessamme alkuperäiseen pukuun verrattuna muutoksia tuli kolme: kiinnitykseksi nyöritys, vähän erilainen strassikoriste ja tyllihihat Swarovski-koristein. Täällä vielä kuva inspiraationa olleesta ja Turun häämessujen 2012 Kaunein puku -kilpailun voittaneesta tyllipuvusta.

Ja nyt olen saanut jo viime lauantan häistä aivan upeita kuvia!

Kuvat © Matti Vahtera


Häiden jälkeen sain vähintään yhtä ihanan viestin onnelliselta asiakkaalta. Voi ihanuus! <3