torstai 26. kesäkuuta 2014

Kahden puvun noutokurkistuksia, toisessa avoin selkä strassiolkaimin.

Pitkät päivät jatkuvat. mutta tehtävälista lyhenee. :)


Tänään superihana morsian nouti kaksi pukuaan odottelemaan heinäkuisia häitään. Juhlat kestävät koko viikonlopun, joten perjantaille tehtiin värillinen puku ja lauantaille luonnonvalkoinen. Tänään sovitimme pukuja toista kertaa ja tein loput korjaukset päivän aikana loppuun.

Suunnittelimme puvut tammikuussa Helsingin häämessujen yhteydessä tavatessamme hotellilla. Perjantain puku pysyi loppuun asti samana, mutta lauantain puku muuttui matkalla aika paljonkin.

Pukuun tuli avonainen selkä ja strassiolkaimet. Alaosa on laskeutuvasta krepistä tehty merenneitohelma laahuksineen. Pakko myöntää, että tämä oli kesän haastavin puku ja käytin siihen varmaan neljä kertaa enemmän aikaa kuin pukuihin tavallisesti. Tänään sain kuitenkin viimeisteltyä kaikki valmiiksi, enkä malta odottaa hääkuvia.


Persikkaisen roosa sävy sopi perjantain sifonkiseen pukuun hienosti. Tosin ensimmäinen tilattu sifonki olikin suurempana pintana vähän pölyisen värinen, joten tilasin uuden ja raikkaamman. Kuvasta sävy ei valitettavasti välity oikein, vaan luonnossa kangas on kirkkaampi ja persikkaisempi ja se sopi asiakkaalle täydellisesti. Strassikoristeet tilasin valmiina, mutta niiden keskelle tilattu koru oli aavistuksen liian tumma, joten kokosin irtostrasseista sopivan koristeen.

Pukua pienennettiin kaksi kertaa, mutta päivän päätteeksi kaikki näytti oikein hyvältä.


Huomennakin lähtee taas kaksi pukua, ellei toisen valmistuminen veny lauantaille asti. Vähän unta vain väliin ja takaisin ompelimolle. :)