sunnuntai 19. lokakuuta 2014

TV-mainoksen pidempi versio on julkaistu!

Huh, kun oli jännittävää odottaa Tv-mainoksen ensiesitystä! Kuoharilla siitäkin onneksi selvittiin. :) Sydän hakkaa vieläkin...


VideoTimon Timo Stjernberg julkaisi pidemmän (3,5min) version jo, joten kipin kapin katsomaan!

Äänet päälle, klikkaa alta ja laita koko näytölle:
Projekti oli melko isotöinen, mutta todella mielenkiintoinen. Ihan aluksi aloimme Fiancéen Tiinan kanssa pohtia yhteismainoksen mahdollisuutta. Pyysin videokuvaajaksi VideoTimon ja Tiina kysyi Pukuvuokraamo Sanelmaa lähtemään mukaan. Sovimme palaverin tällä neljän hengen porukalla ja tapasimme Fiancéessa elokuussa.

Olin tehnyt First look -teemaan pohjautuvan kuvakäsikirjoituksen etukäteen ehdotukseksi ja kerännyt Pinterestiin inspiraatiokuvia morsiamen ja sulhasen puvuista, kimpuista ja kampauksista. Olin myös tehnyt alustavan yhteistyösopimuksen, kerännyt potretti-ideoita ja kysynyt meikkaaja/kampaajaa mukaan.Muut pitivät onneksi suunnitelmasta ja Tiina soitti vielä kesken palaverin valokuvaajaksi Jere Satamon, joka lupasi heti lähteä mukaan.

Kävin etukäteen tutkimassa kuvauspaikkoja Ruissalon Saaronniemessä ja sadepäivän vaihtoehdoksi löysin Ylösnousemuskappelin Turun hautausmaalta. Onneksi pääsimme toteuttamaan kuvaukset kuitenkin ykköskuvauspaikassa Saaronniemen laiturilla. Tutkin Turun hotellien sviittivalikoiman netistä ja siinäkin saimme parhaaksi katsomani paikan! Valmistautumiskuvia pääsimme kuvaamaan siis Radisson Blu Marinan upeaan sviittiin.


Kuvausviikolla hain sulhasen puvun ja kengät pukuvuokraamo Sanelmasta. Topias oli käynyt sovittamassa pukua jo etukäteen, joten paketti oli valmiina odottamassa. Vaihdoimme vielä liivin ja dumbon värin morsiamen pukuun sopivaksi.

Mirkan puvun tekemisestä kerroinkin kaiken mahdollisen jo täällä.


Ihana Ninkan Nina lupautui toteuttamaan kampauksen ja meikin. Pakko sanoa, että Ninan tekemä kampaus oli paljon upeampi kuin lähettämäni inspiskuva. Ninkan korut tekivät vielä viimeisen silauksen morsiamen lookiin. Kukkafiorin Janni sai myös inspiraatiokuvia kimpusta ja sen värityksestä, ja ylitti aivan odotukseni! Kyllä ammattilaisten kanssa on helppo työskennellä. <3

Mallin etsinnässä käytin hyväkseni blogia ja viimeisenä hakuiltana sain muista hakemuksista erottuvan viestin Mirkalta ja Topiakselta. Mallien suhteen meillä kävi kyllä mieletön tuuri, sillä pariskuntamme hoiti tilanteen huikean hienosti!

Itse kuvauspäivästähän kerroin heti tuoreeltaan jo täällä.VideoTimon Timo Stjernberg kuvasi loistavasti kaiken videomateriaalin hotellilla ja laiturilla. Tarkistettuaan tarvittavat säädöt, hän lähetti kaikki pätkät minulle. Huh, täytyy kyllä sanoa, että editoinnin arvostus kohosi silmissäni seuraavien viikkojen aikana! Ensin kävin tunnin edestä materiaalia läpi ja valitsin käyttökelpoisista kohtauksista toimivat osuudet. Pelkkään valitsemiseen ja listaamiseen meni kolme iltaa.

Timon kanssa editoimme ensin pitkää versiota ja 7-tuntisen työpäivän päätteeksi meillä oli 4 minuuttia pitkä mainos. Yllätyin näin editointiamatöörinä kuinka monta asiaa hommassa pitää ottaakaan huomioon! Musiikin yhdistäminen kuviin, rajaukset, zoomaukset, värimuokkaukset ja tarinan kulku piti sovittaa sujuvaksi kokonaisuudeksi. Ja jos tarinan alusta vaihtoi jonkun pätkän pituutta, meni koko musiikin sovittaminen uusiksi. Onneksi oli taas rautainen ammattilainen mukana (en minä)!


Video jätettiin hautumaan ja saimme yhteistyökumppaneilta muutaman muutosehdotuksen. Seuraava editointi kesti viitisen tuntia, ja saimme pidemmän version lyhennettyä 3,5 minuuttiin ja 10 sekuntisen mainoksen valmiiksi. Tarvittiin vielä yksi ilta, että viimeistelimme lyhyen mainoksen ja lähetimme sen MTV3 -kanavalle.


Mainoksen tekeminen oli todella kivaa! En silti alkaisi tehdä makkara- tai pesuainemainosta, vaan kivaa oli juurikin mainoksen rakas aihe. Kun aihe kiinnostaa, on tällaisen projektin tekeminen kiinnostavaa ja hauskaa. :)


Tuhannet kiitokset vielä kaikille matkan varrella auttaneille! 
Teitä on paljon enemmän kuin tässä postauksessa luettelin!