torstai 16. kesäkuuta 2016

Kesämorsiamen noutokuvissa kolmea erilaista pitsiä.

Eilen noudettiin taas yksi uusi puku huntuineen kotiin odottamaan hääpäivää. :)


Tämän pitsipuvun suunnittelu alkoi viime syksynä. Sain morsiamelta viestiä, että hän oli ollut aiemmin asiakkaani häissä kaasona ja nyt oli hänen vuoronsa mennä naimisiin. Suunnittelimme ensin leveähelmaista pitsipukua, mutta hääpaikan henkeen sopi luonnollisempi ja kapeampi helma, joten päädyimme siihen.

Ensimmäisessä sovituksessa olimme molemmat vakuuttuneita siitä, että suunnitelmissa olleet pitkät hihat jätetään pois. Näin puku säilytti paremmin toivotunlaisen keveyden ja hihat tuntuivat muutenkin ylimääräisiltä. Yleensä hihat ovatkin ensimmäisessä sovituksessa irti puvusta, jotta pukua voi mallailla halutessaan ilmankin.

Puvun yläosa viimeisteltiin ompelemalla siihen kahdenlaisia pitsikuvioita ohuen pitsikankaan päälle.
Hunnusta tehtiin pitkä ja vähän normaalia leveämpi.

Noutosovituksessa kaikki istui kauniisti ja näytti hyvältä. Morsian mietti vielä olivatko harmaansävyiset ballerinat vähän liian arkiset hääpäivään. Ehdotin irrotettavia kenkäklipsuja alkuperäisten nyörirusettien tilalle. Idea eteni siihen, että tein hääpuvun pitseistä ja muutamista helmistä uudet koristeet kenkien päälle. Pitsit on ommeltu kengän reunanauhaan, joten rusetit saa helposti vaihdettua takaisin häiden jälkeen. Kivoja tällaiset pikkumuokkaukset. :)