perjantai 26. syyskuuta 2014

Kuvauspuvun vaiheista ja lisää kuvia mainoskuvauksista!

Huh, ei tahdo vieläkään tämä upea fiilis laskea... Olen saanut jo videot esikatselua varten ja tänään aletaan editoida.


Viimeksi tuli kirjoiteltua jo niin pitkästi, että ajattelin jättää itse kuvauspuvusta kertomisen toiseen kertaan.

Halusin tehdä puuterin värisen puvun, jossa olisi pitsiselkä, pienet hihat ja kevyt vähän A-linjainen helma. Muuta en päättänyt vaan annoin tekemisen edetä omalla painollaan. Tämä onkin yksi parhaista tilanteista puvun tekemisessä. Jos jokin etukäteen suunniteltu ei toimi, ei tarvitsekaan saada sitä toimimaan. Voi tehdä jotain muuta, ja yleensä tuo tekemisen vapaus myös näkyy puvuissa.

Olin ennen ensimmäistä mainospalaveria värjännyt käsin noin 13 metriä kukallista pitsiä puuterin sävyiseksi. Sävy näytti uudelta ja raikkaalta ja muutkin pitivät siitä. Eräs ihana ensi kesän morsian kuvaili viikon päästä omaa unelmapitsiään ja kuvaus alkoi kuulostaa aivan tuolta värjäämältäni kankaalta. Näytin sitä hänelle ja se oli juuri oikea.

Selvittelin asiaa, eikä värjäämääni pitsiä ollut enää saatavilla. Lopulta päätin säästää kankaan asiakkaalle ja keksiä kuvauspukuun jotain muuta. En voinut kuitenkaan luopua puuteripitsivisiostani, joten yritin etsiä kuvauspukuun jotain vastaavaa. Mirkan käytyä mittojen otossa kaksi viikkoa ennen kuvauspäivää, tein nopeasti muutaman värjäyskokeilun näytekansioni tilkkuihin. Kolmesta värjäyksestä kahteen tarttui oikea sävy ja laitoin kauniimman pitsin pikatilaukseen. Kangas saapui ja värjäys onnistui juuri niin kuin toivoin. :)

Satiinissa olikin omat mutkansa. Olin tilannut jo hyvissä ajoin sopivan satiinin, joka näytti kuitenkin liian harmaalta värjäämäni raikkaan, vähän persikkaisen pitsin kanssa. Laitoin Englantiin tilauksen uudesta satiinista. Lähetyksen seurantatunnusta tarkistaessani huomasin, että kankaan pitäisi olla minulla vasta kuvausviikon torstai-iltaan mennessä, kun kuvaus oli sunnuntaina. Tilasin saman kankaan uudelleen pikana ja se saapuikin jo maanantaina. Olin silti perjantaina käynyt paniikkiostoksilla kangaskaupassa ja löytänyt aivan ihanaa satiinia, jonka sävy näytti täydelliseltä ja määrä riitti juuri ja juuri. Tämä ostos päätyi pukuun.

Kun kankaat olivat vihdoin saapuneet, ei ongelmia enää ollut. Tein olalle pieniä kolmiulotteisia kukkia pitsistä ja helmistä ja lisäsin helmiä myös hihansuun kuvioiden mukaan. Torstaina pukua sovitettiin ensimmäisen kerran ja kaikki näytti erittäin hyvältä. Perjantaina pyysin Mirkan vielä tarkistussovitukseen, jotta voisin nukkua yöni hyvin. Olin tyytyväinen ihan kaikkeen ja puku istui kauniisti.

Nyt puku on myytävänä Fiancéessa, joten jos pidit siitä, käy nopeasti sovittamassa!
Toista ihan samalaista ei ole, eikä tule. :)


Kuvat © Jere Satamo / JS Disain
(klikkaamalla kuvat näkee suurempana)

  

Morsiamen puku - Pukuni
Sulhasen puku ja kengät - Pukuvuokraamo Sanelma
Morsiamen kengät - Fiancée
Kampaus, meikki ja korut - Ninka
Kimppu ja viehe - Kukka Fiori
Mallit - Mirka (Modelpoint) ja Topias
Videokuvaus - VideoTimo
Kuvat - JS Disain
Kuvauspaikka - Radisson Blu Marina