keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Kuvaukset!

Huh. Kyllä kuvaukset vie voimat pariksi päiväksi, mutta nyt on aika palata sunnuntain tunnelmiin!


Kuvasimme hääpukuja viime lokakuussa isolla porukalla Kuusiston linnanraunioilla ja Tuorlassa (tunnisteen 'Kuvaukset' alta löytyy monta postausta). Fiilis oli mahtava ja tiimi niin loistava, että järjestimme jopa yhteiset pikkujoulut. Ennen kuin olimme saaneet syyskuvausten kuvia edes nähtäväksi, alkoi mielessä hahmottua jo uudet kuvaukset tälle keväälle. Ainon Sadun kanssa mietimme paikkaa ja pallottelimme ideoita odotellessamme syyskuvien julkaisua.

Marraskuussa kaksi pukua oli suunniteltu, kankaat tilauksessa ja kuvausten teema valmiina. Aloitin pukujen ompelun jo joulukuussa, mutta jumitus iski, enkä ollut enää varma suunnitelmistani. Puvut jäivät odottamaan, mutta muut suunnitelmat rullasivat eteenpäin.

Kyselin samoja yhteistyökumppaneita mukaan ja onneksemme Petra Veikkola ja Jere Satamo halusivat tulla kuvaamaan ja Niko Sieppi videokuvaamaan. Jee!

Asiat loksahtelivat oikeastaan helposti paikoilleen ja tutulle porukalle oli helppo antaa suuntaviivat, joiden perusteella sai luottaa täysin lopputulokseen. Tapasimme pienemmällä porukalla huhtikuussa Pukunissa, kävimme läpi teemaa ja tavoitteita. Muiden jo lähdettyä sovitimme Mirkalle kahden puvun palasia ja sain varmistuksen siitä, että oikeaan suuntaan ollaan menossa. Vielä samalla viikolla sovitimme kokonaisia pukuja, ja kuvausviikon perjataina tarkistimme, että kaikki oli varmasti kunnossa.


Kuvauspaikka löytyi Rymättylästä, jonne lähdimme Sadun kanssa katsomaan paikkoja noin viikkoa ennen kuvauksia. Kuvasimme sopivat paikat muillekin nähtäväksi, mietimme aikataulun, hioimme tarinan ja päätimme kuvausjärjestyksen. Toisena päivänä ajelimme Balmuirin showroomille Helsinkiin hakemaan upeat rekvisiitat lainaksi. Auto täynnä lyhtyjä, huiveja ja tyynyjä palasimme illalla Turkuun.

Kaikki oli suunniteltuna, järjestettynä ja hoidossa, kunnes... sääennuste. Aurinkoisten ja lämpimien viikkojen jälkeen luvattiin koko sunnuntaille vesisadetta ja kymmenen astetta. Vaihtoehtoja mietittyämme hyppäsimme lauantaina Sadun kanssa taas autoon ja lähdimme katsomaan Ruissalon telakkaa uudeksi kuvauspaikaksi. Jere tuli myös paikalle miettimään asioita kuvaajan kannalta, valon määrää ja sen suuntaa. Illan ja yön aikan suunnitelmat muokattiin uusiksi ja kaikki oli taas valmista.

Sunnuntaina päivä alkoi Yazz Hairissa Mirkan meikillä ja kampauksella. Yazzista suuntasimme Sadun kanssa kohti Ruissaloa laittamaan paikat etukäteen valmiiksi. Aikataulu piti ja kaikki olivat paikalla hyvissä ajoin, myös vesisade. :) Kerroimme tiimille uudet suunnitelmat ja aloitimme kuvaukset.

Kaikki näytti vielä paremmalta kuin olin osannut kuvitellakaan! Kakut, kukat, kampaukset, meikit, hiuskoristeet, sormukset, rekvisiitat, paperituotteet ja ihanat mallit! Ai niin ja puvut myös. :) Mahtavaa nähdä yli puolen vuoden suunnitelmat ammattilaisten toteuttamana vihdoin yhdessä, kauniina kokonaisuutena. Sateesta huolimatta päivä onnistui loistavasti!

Ja kuinka hauskaa meillä oli! Välillä nauroin vatsamakkarani kipeiksi ja välillä katselin kaikkea pää kallellaan ihastuksesta huokaillen. Ihana päivä. Ihanat ihmiset.

Tarina jatkuu myöhemmin kuvien muodossa, nyt voin näyttää teille vasta kaksi virallista kuvaa. Itse en ottanut päivän aikana ainoatakaan kuvaa, en tosiaan yhtäkään. Instagramista voi käydä vakoilemassa muiden osallistujien Behind the scenes -materiaalia. ;)Tässä huipputiimimme, jonka jokainen osa on alansa parhaita!


Photography – Petra Veikkola Photography ja Jere Satamo Photography
Videography & Editing – Niko Sieppi & Matti Ruottinen Rabbit Visuals
Event Planning & Styling – Satu / Aino & Saara / Pukuni

Wedding dresses – Pukuni
Groom’s Apparel – Groom`s own
Hair Adornments – Aino
Makeup Artist – Meliina Savela / Salon West Hair, Skanssi
Hair Styling – Sirkku Lampiniemi / Yazz Hair
Floral Design – Kukka Fiori
Cakes & Savouries – Gaggui Kaffela
Calligraphy & Paper goods – Willow Visuals
Rings – Aito Kultasepänverstas
Home Textiles & Decorations – Balmuir
Table Runner - Silk & Willow
Groom – Valtteri

Venue – Ruissalon Telakka ja Ruissalon Kansanpuisto  


Tuhannet kiitokset kaikille! <3 


Ja tässä molempien kuvaajien ensimmäiset julkaistut kuvat:

Jere Satamo Photography

Petra Veikkola Photography