maanantai 2. toukokuuta 2016

Remonttia, muuttoa ja Häät Harjattulassa huomenna!

Puuh, nyt on hoidettu uuden tilan remontti, muutettu ja luovutettu vanhan tilan avaimet. Heti perään raju vatsatauti kiersi koko perheen. Hoidin ensin muut kuntoon ja vietin lopulta vapun itse sängyn pohjalla.

Mutta nyt kaikki alkaa olla kunnossa myös uudessa Pukunissa. Ja kuinka rakastankaan uutta paikkaa! Se on isompi kuin edellinen, joten kaikille tavaroille on oma paikka, ja silti välissä mahtuu hyvin liikkumaan. :) Sovitushuoneen lisäksi ompelupuoli ja varasto ovat erillisiä huoneita, mikä myös helpottaa työskentelyä.

Remonttia oli hauska tehdä. Sähkömies kävi ensimmäisenä päivänä purkamassa vanhasta toimistohuoneistosta valtavat määrät johtoja ja sähkökourua. Samalla vedettiin koneille voimavirta, jota tarvitsen teollisuusompelukoneilleni. Niiden historiasta kuulinkin muuton jälkeen ihania juttuja, kun liikkeessä käynyt ystävä tunnisti koneet mumminsa vanhoiksi! Mummi oli vielä myöhemmin kuvasta vahvistanut koneet tutuiksi. Mahtavaa, että koneilla on ennenkin ommeltu linnanjuhlapukuja!Seuraavana päivänä pakkeloin ja maalailin tilaa yksinäni ja pariksi päiväksi appiukko tuli auttamaan. Tapetoimme yhdessä seinää ja kaikki tarvittavat koukut ja tangot saatiin kiinnitettyä seiniin ja kattoihin.

Perjantaina pakkasin vanhassa liikkeessä kaikki tavarat laatikoihin, ja sunnuntaina muutimme ne Aurakadulle. Koneet piti purkaa ihan osiin, että ne saatiin mahtumaan kaikista ovista. Aikamoinen urakka, kiitos apujoukoille!

Viime viikon maanantaina purin tavarat, tiistaina saapui konekorjaaja kasaamaan koneet ja muuttolaatikot noudettiin heti aamusta. Peilin siirron päätin jättää ammattilaisille, mutta halukkaita tekijöitä ei ollutkaan helppo löytää. Lopulta torstaina kolme suurta peiliä, yhteismitaltaan 3,5 metriä x 2 metriä siirtyivät ehjinä uuteen paikkaan ja asennettiin paikoilleen.

Keskiviikkona perheessä alkanut vatsatauti verotti loppuviikon työtunteja, mutta sain välissä vähän myös uusia kuvauspukuja tehtyä! Mahtavaa, sellaistakin herkkua taas luvassa. :)


Tätä olen siis puuhaillut viimeiset pari viikkoa ja nyt on vihdoin aika jatkaa kesän pukuja! Aikatauluissa on vähän kirimistä, sillä muutto tuli minulle yllätyksenä, enkä ollut varannut kalenterista aikaa uuden tilan etsimiseen, remonttiin tai muuttoon. Isompi naapuriyritys päätti laajentaa, ja me pienet jouduimme lähtemään alta pois.

Nyt olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen, että sain pikapotkun muutolle ja ihana paikka löytyi välittäjän loistavalla vihjeellä.

Palaan uuteen tilaan myöhemmin kuvien kera, kunhan tilanne tästä vähän rauhoittuu. :)


Huomenna tiistaina minua pääsee tapaamaan Harjattulan kartanon häätapahtumaan klo 16-20. 


Tervetuloa!